Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Easy 6 - Σπαγγέτι με γαρίδες, ντοματίνια, φινόκιο και Μεταξά - Shrimps with fennel root, baby tomatoes and brandy


Υλικά για 1 πιάτο

200γρ σπαγγέτι ωμά
1/2 ρίζα φινόκιο
8-10 γαρίδες
1/2 σκελίδα σκόρδο
4 ντοματίνια
1 σφηνάκι μπράντι ή Μεταξά

βασικά υλικά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Βγάζουμε τα κεφάλια, τα κρατάμε στην άκρη, καθαρίζουμε και το υπόλοιπο κέλυφος της γαρίδας αν θέλουμε κρατάμε μόνο την ουρά, και κόβουμε με ένα μαχαίρι κατά μήκος τη ράχη της γαρίδας επιφανειακά και αφαιρούμε το έντερο. Όταν μπουν στο τηγάνι, θα ανοίξουν και θα έχουμε το λεγόμενο σχήμα πεταλούδας. Ξεπλένουμε καλά και αφήνουμε να στραγγίσουν. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, και το φινόκιο σε λεπτές λωρίδες και κρατάμε μερικά φυλλαράκια πράσινα για γαρνίρισμα. Κόβουμε και τα ντοματίνια στη μέση.
Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε και τα κεφάλια από τις γαρίδες μέσα, μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε αλάτι, αφαιρούμε τα κεφάλια και προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας.
 Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι στη φωτιά και μόλις κάψει ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τις γαρίδες με το σκόρδο. Γυρνάμε από την άλλη πλευρά, προσθέτουμε το φινόκιο και μετά από ένα λεπτό τα ντοματίνια. Αφήνουμε ένα λεπτό περίπου, σβήνουμε με το μπράντι* αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ ή φλαμπάρουμε, προσεκτικά με κλειστό απορροφητήρα, και προσθέτουμε δυο τρεις κουταλιές της σούπας νερό από τα ζυμαρικά και τα ζυμαρικά στραγγισμένα ή μεταφέρουμε τα ζυμαρικά με τσιμπίδα στο τηγάνι χωρίς να τα στραγγίσουμε. Ανακατεύουμε καλά και  σερβίρουμε με μπόλικο μαύρο πιπέρι και φρέσκα πράσινα φύλλα από το φινόκιο.

Πρόταση ποτού

Κρασί
Ροζέ ξινόμαυρο

Καλή απόλαυση!

*μπορούμε να σβήσουμε με τσίπουρο ή ούζο αντί για μπράντι και να συνοδεύσουμε και το γεύμα μας με το ίδιο ποτό

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου