Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Χοιρινή μπριζόλα κόντρα alla milanese παναρισμένη, σερβιρισμένη με πατάτες γεμιστές με μπλε τυρί και μοτσαρέλα - Pork cotoletta alla milanese with husselback potatoes stuffed with gorgonzola and mozzarella


Υλικά για 4 άτομα

4 μπριζόλες χοιρινές κόντρα
12 baby πατάτες ή μικρού μεγέθους
200γρ μπλε τυρί, gorgonzola ή roquefort
200γρ μοτσαρέλα
2 κουταλιές τυρί κρέμα προαιρετικά
200γρ αλεύρι
300γρ φρυγανιά
40ml γάλα
2 αυγά
1 κουταλιά φρέσκο θυμάρι
1 σκελίδα σκόρδο
ξύσμα από ένα λεμόνι
1 κουταλιά πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα προαιρετικά
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις αφήνουμε να μουλιάσουν και τις τρίβουμε με ένα καθαρό σφουγγάρι να φύγουν όλα τα χώματα και οι ακαθαρσίες. Τις χαράσσουμε από την επάνω πλευρά χωρίς να φτάσουμε μέχρι κάτω και κοπούν τελείως, δημιουργώντας πτυχώσεις, όσο πιο πολλές κάνουμε τόσο καλύτερα. Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε αλάτι και τις βράζουμε να μαλακώσουν αλλά να μην διαλύονται.
Σε τρία μπολ μοιράζουμε το αλεύρι, τη φρυγανιά και τα αυγά χτυπημένα με το γάλα. Στη φρυγανιά προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το θυμάρι, το ξύσμα, τον μαϊντανό και την παρμεζάνα. Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες, τις χτυπάμε με τον μπάτη να γίνουν αρκετά λεπτές, τις περνάμε καλά από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και τέλος από τη φρυγανιά να καλυφθούν καλά σε όλα τα σημεία. Σε ένα ταψί ρηχό με αντικολλητικό χαρτί τοποθετούμε τις μπριζόλες, τις λαδώνουμε και τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200c. Μόλις τις βάλουμε μέσα χαμηλώνουμε στους 180c και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει καλά η φρυγανιά και από τις δύο πλευρές, ανάλογα με το φούρνο.
Κάνουμε ένα μείγμα με το τυρί κρέμα, την μοτσαρέλα και το μπλε τυρί τριμμένα. Ένα τέταρτο πριν το τέλος τους ψησίματος περίπου τοποθετούμε τις πατάτες μέσα στο ταψί αφού τις έχουμε γεμίσει μέσα στις πτυχώσεις τους με τα τυριά, το πιπέρι και τις λαδώνουμε ελαφρώς από πάνω.
 Όταν είναι έτοιμα βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα, μπρόκολο ή και ρομανέσκο με λαδολέμονο.

Πρόταση ποτού

Λευκό κρασί

Chardonnay
Riesling
Chemin blanc

Κόκκινο κρασί


Côtes du Rhône
Chianti
Pinot noir
Bordeaux
Cabernet sauvignon

Παγωμένες μπύρες 

Buon appetito!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου