Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Πράσινη σαλάτα με μανταρίνι, σταφίδες, λιναρόσπορο, καρύδια και φέτα - Green salad with tangerine, feta, flax seeds, walnuts and Corinthian raisins


Υλικά για μια σαλάτα

1/2 μαρούλι
1 ματσάκι ρόκα
1 μανταρίνι
100γρ φέτα
1 κουταλιά λιναρόσπορο
2 κουταλιές σταφίδες Κορίνθου
2 κουταλιές καρύδια σπασμένα

για τη βινεγκρέτ

3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά μουστάρδα Dijon
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλιά ξύδι από κρασί ή βαλσαμικό
Αλάτι -  Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το ξύδι με το μέλι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει το μέλι. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο χτυπώντας συνεχώς με το σύρμα. Αλατοπιπερώνουμε και κρατάμε στην άκρη. Αν θέλουμε βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε και τις σταφίδες να μουλιάσουν.
Πλένουμε πολύ καλά το μαρούλι και τη ρόκα, αλλάζοντας το νερό συνεχώς. Τέλος, πλένουμε ένα ένα τα φύλλα και στραγγίζουμε πολύ καλά και στεγνώνουμε είτε με το ειδικός σκεύος είτε με χαρτί κουζίνας.
Κόβουμε φιλετάκια μανταρινιού καθαρίζοντας και το λευκό μέρος τους κρατώντας μόνο την πορτοκαλί σάρκα τους. Κόβουμε τη φέτα σε κυβάκια. Σε ένα μεγάλο μπολ περιχύνουμε τη μισή βινεγκρέτ προσθέτουμε, τα φύλλα μαρουλιού και της ρόκας χοντροκομμένα με το χέρι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγη ακόμη βινεγκρέτ μέχρι να καλυφθούν καλά όλα τα φύλλα. Σερβίρουμε αμέσως!

Καλή απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου