Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Πράσινη σαλάτα με ρόδι, κράνμπερι, λιναρόσπορο, καβουρντισμένα αμύγδαλα, γραβιέρα και βινεγκρέτ μελιού - Green salad with, pomegranate seeds, flax seeds, cranberries, roasted almonds, graviera and honey vinaigrette


Υλικά για μια σαλάτα

1/2 μαρούλι
1/3 iceberg ή 1 ματσάκι ρόκα
2 κουταλιές αμύγδαλα
1 κουταλιά λιναρόσπορο
3 κουταλιές ρόδι
3 κουταλιές κράνμπερις αποξηραμένα
100γρ γραβιέρα

για τη βινεγκρέτ

3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλιά βαλσαμικό ξύδι
αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το μαρούλι και το iceberg αλλάζοντας δυο τρία νερά και πλένοντας ένα ένα τα φύλλα. Στραγγίζουμε καλά με το ειδικό σκεύος ή με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ψήνουμε δυο τρία λεπτά τα αμύγδαλα στο φούρνο στους 180c ή σε αντικολλητικό τηγάνι. Τα χοντροκόβουμε μόλις κρυώσουν ελαφρώς.
 Κόβουμε με τον αποφλοιωτή τη γραβιέρα σε φλύδες.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μέλι και το ξύδι. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να λιώσει το μέλι. Προσθέτουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε διαρκώς, ή βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και τα κράνμπερις και τα αφήνουμε να μουλιάσουν.

 Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μισή βινεγκρέτ, προσθέτουμε τα φύλλα μαρουλιού και iceberg κομμένα σε χοντρά κομμάτια με το χερί, έπειτα όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά, αν χρειαστεί συμπληρώνουμε κι άλλη βινεγκρέτ, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως!

Καλή απόλαυση!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου