Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Τηγανητές μελιτζάνες με κύμινο, φέτα, αυγό, καυτερή πιπεριά και σάλτσα από φρέσκιες ντομάτες - Napoleon with egg, cumin fried eggplants, spicy pepper, feta cheese and fresh tomato sauce - Chez Jeanne


 Υλικά για 4 άτομα

3-4 μελιτζάνες
200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι κύμινο
1 κουταλιά κόλιανδρο ξερό
6-7 κουταλιές ελαιόλαδο

300γρ φέτα
4 καυτερές πιπεριές πράσινες
4 αυγά
2 κουταλιές ελαιόλαδο

για τη σάλτσα 
 
4 ντομάτες
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι ρίγανη ξερή ή μερικά κλωναράκια φρέσκια
4 κουταλιές ελαιόλαδο

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 4 κουταλιές ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το ιδρώνουμε καλά μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε, ιδανικά τις ξεσποριάζουμε πρώτα. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τις ντομάτες και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να τραβήξει τα υγρά της και να δέσει. Όταν είναι έτοιμη αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τα μυρωδικά και αφήνουμε 2-3' λεπτά να βράσει.

Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο. Περνάμε τις μελιτζάνες από το αλεύρι και σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 6-7 κουταλιές λάδι. Αφού κάψει τηγανίζουμε τις πιπεριές από κάθε πλευρά και μετά τις μελιτζάνες. Πρέπει οι φέτες μελιτζάνας να είναι λεπτές για να μην τραβήξουν πολύ λάδι και να μην αργήσουν να ψηθούν. Αφαιρούμε από το λάδι τις μελιτζάνες σε απορροφητικό χαρτί. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε δύο κουταλιές ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα αυγά.

Μοντάρουμε το πιάτο με τη σάλτσα, τις μελιτζάνες με τη φέτα και από πάνω το αυγό! Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα ή χόρτα, φρέσκο ψωμί και παγωμένες μπύρες!
 


Καλή απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου