Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

Μια βορειοαφρικανική συνταγή που αποτελεί must σε κάθε brunch από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Παρίσι - Shakshuka - Aυγά με πικάντικη σάλτσα, φέτα και Tabasco - Eggs with feta cheese and Tabasco

Εμπλουτίζουμε την κλασική συνταγή shakshuka με φέτα και Tabasco! Ένα ιδανικό πιάτο πλούσιο σε πρωτεΐνες.


Υλικά για 2 άτομα

4 αυγά
500ml σάλτσα με ολόκληρα τοματάκια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά μέτρια πράσινη ή κόκκινη  προαιρετικά
1/2 κουταλάκι σπόρους κύμινου ή 1/3 κουταλάκι σκόνη
1/2 κουταλάκι σπόρους κόλιανδρου ή 1/2 κουταλάκι σκόνη
1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά προαιρετικά
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο αλάτι - πιπέρι

για το σερβίρισμα

100γρ φέτα
1 κουταλάκι Tabasco
1/2 κουταλάκι σουμάκ προαιρετικά
μερικά φύλλα μαϊντανό

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε δύο κουταλιές ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει διάφανο και να μαλακώσει. Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και την ρίχνουμε στο τηγάνι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά τριμμένα και το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε ελαφρώς. Ρίχνουμε τη σάλτσα και με μια κουτάλα διαλύουμε τα τοματάκια μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς.



 Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.  Με την κουτάλα δημιουργούμε 4 κύκλους στη σάλτσα και σπάμε τα αυγά μέσα. Καπακώνουμε κ αφήνουμε μερικά λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν τα αυγά. Πασπαλίζουμε με φέτα, Tabasco, σουμάκ και φύλλα μαϊντανού.




Σερβίρουμε ζεστά με φρέσκο ψωμί και απολαμβάνουμε!

Καλή όρεξη!



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου