Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Ψητός σολομός με αραβικό κους-κους με αβοκάντο, ρόδι, τζίντζερ και macadamia nut συνοδεία κρύας σάλτσα μυρωδικών - Roasted salmon with arabic cous-cous pomegranate seeds, avocado, macadamia nut and ginger served with salsa verde- Chez Jeanne

Ψητός σολομός με αραβικό κους-κους με αβοκάντο, ρόδι, τζίντζερ και macadamia nut συνοδεία κρύας σάλτσα μυρωδικών - Roasted salmon with arabic cous-cous pomegranate seeds, avocado, macadamia nut and ginger served with salsa verde- 


Υλικά για 4 άτομα

για το σολομό
4 φιλέτα σολομού
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 λεμόνια το χυμό τους
αλάτι-πιπέρι

για το κους-κους

400γρ αραβικό κους-κους
750γρ νερό
1 αβοκάντο
1 ρόδι
200γρ macadamia nut
2 κουταλιές τζίντζερ φρέσκο τριμμένο ή 1/2 κουταλάκι σε σκόνη
1 λάιμ το χυμό τους
3κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι

για την σάλτσα μυρωδικών

1 ματσάκι μαϊντανό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
χυμό από 1 λάιμ και μισό λεμόνι
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200c. Αλατοπιπερώνουμε και λαδώνουμε καλά τα φιλέτα σολομού. Τα τοποθετούμε σε ένα ανοιχτό ταψί, λαμαρίνα, με αντικολλητικό χαρτί, τα βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε 5' λεπτά στους 200c και 15' στους 180c. Θέλουμε να πάρουν χρώμα από έξω αλλά να μην στεγνώσουν. Προσαρμόζουμε το χρόνο ψησίματος ανάλογα με το φούρνο και το μέγεθος και πάχος των φιλέτων.
Πλένουμε καλά τα λαχανικά για τη σάλτσα και τα χτυπάμε όλα μαζί πολύ καλά στο πολυκοπτικό. Τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Βράζουμε το νερό το ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με το κους-κους και αλάτι. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να απορροφήσει το νερό. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά καρέ το αβοκάντο. Ψήνουμε τα macadamia σε προθερμασμένο φούρνο για μερικά λεπτά να καβουρντιστούν. Μόλις είναι έτοιμο το κους-κους, το αφρατεύουμε με ένα πιρούνι και ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
Σερβίρουμε το σολομό με το κους-κους και περιχύνουμε με τη σάλτσα!



Αυτό αποτελεί ένα υγιεινό πιάτο με πολλά θρεπτικά στοιχεία που μας γεμίζει ενέργεια. Αν θέλουμε να το συνοδέψουμε με κρασί θα προτιμούσε ένα ροζέ κρασί ή λευκά αρωματικά κρασιά.

Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου