Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Μεξικό - Chicken quesadillas served with pico de gallo salad - Τορτίγιες γεμιστές με κοτόπουλο και μεξικάνικη σαλάτα - Chez Jeanne

Υλικά για 2 άτομα

4 τορτίγιες
400 γρ κοτόπουλο στήθος
4 κουταλιές χυμό ντομάτας
1 μικρό κρεμμύδι
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
200 γρ καλαμπόκι
200γρ τυρί τσένταρ
2 κουταλάκια ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι 

Προαιρετικά
1 κουταλάκι πάπρικα καπνιστή
1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
Τσίλι ή καγιέν κατά προτίμηση


 Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό ώστε να σκεπάζει το κοτόπουλο, και μόλις πάρει βράση το βάζουμε μέσα , χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύουμε για 20'. Μόλις περάσουν τα 20' κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε 10' λεπτά μέσα στο νερό. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180c και σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί τοποθετούμε μια τορτίγια κάτω, βάζουμε 2 κουταλιές χυμό ντομάτας, 1 κουταλάκι ελαιόλαδο, το μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο όπως και το μισό σκόρδο.Αλατίζουμε και ρίχνουμε τα μπαχαρικά. Έπειτα ρίχνουμε τη μισή ποσότητα καλαμπόκι και κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια. Καλύπτουμε με 100γρ τσένταρ, μια ακόμη τορτίγια από πάνω, πιέζουμε και τοποθετούμε στο φούρνο για 10' περίπου, θέλουμε να λιώσει το τσένταρ αλλά να μην σκληρύνει πολύ η τορτίγια. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για την άλλη τορτίγια. Κόβουμε στα 4 και σερβίρουμε με σαλάτα Pico de gallo και sour cream ή μια ελληνική παραλλαγή στραγγιστό γιαούρτι.

Μεξικό - Chicken quesadillas served with pico de gallo salad - Τορτίγιες γεμιστές με κοτόπουλο και μεξικάνικη σαλάτα - Chez Jeanne

Για τη σαλάτα Pico de gallo
για 2 άτομα

2 ντομάτες ή 10 ντοματίνια
1 κρεμμύδι
1/2 σκελίδα σκόρδο
4 κουταλιές κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά jalapeno*
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 χυμό από ένα λάιμ
Αλάτι - πιπέρι

Προαιρετικά
1/2 κουταλάκι πάπρικα καπνιστή

* αν δεν μπορείτε να βρείτε jalapeno βάλτε μια πράσινη πιπεριά καυτερή, ή μια γλυκιά και λίγο τσίλι σε σκόνη


Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Σερβίρουμε.

Πρόταση ποτού

- Παγωμένες μεξικάνικες μπύρες Cοrona, Sol

Buen apetito!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου