Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Μαρόκο - Πικάντικη σούπα καρότου - Moroccan soup with roasted carrots - Chez Jeanne

Μαρόκο - Πικάντικη σούπα καρότου - Moroccan soup with roasted carrots

Υλικά

700-800 γρ καρότα, 800ml -1 λίτρο ζωμό λαχανικών σπιτικό*, 2 κρεμμύδια, 1 σκόρδο, 1 κουταλιά σπόρους κόλιανδρου σπασμένους ή 1 κουταλάκι σκόνη κόλιανδρου, 1 κουταλιά σπόρους κύμινου ή 1/2 κουταλάκι σκόνη κύμινου, 1/3 κουταλάκι κανέλα σκόνη, 1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν, 1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά, 1/3 κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο ή 1 κουταλάκι σπόρους σπασμένους, 4 κουταλιές ελαιόλαδο, 1κουταλάκι κουρκουμά, 1 κουταλάκι λευκό ξύδι, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο προαιρετικά, φρέσκο μαϊντανό ή κόλιανδρο για το σερβίρισμα και γιαούρτι προαιρετικά.

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στου 180c. Πλένουμε καθαρίζουμε τα καρότα, τα κόβουμε κατά μήκος στη μέση , και μετά σε στικς, 8 περίπου από κάθε καρότο και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Κόβουμε τα κρεμμύδια στη μέση, μετά σε χοντρές φέτες και τα σκόρδα στη μέση και τα τοποθετούμε όλα στο ίδιο ταψί. Σε ένα γουδί ή στον πολυκόφτη σπάμε όλα τα μπαχαρικά και πασπαλίζουμε τα λαχανικά. Ρίχνουμε και το λάδι ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 45-60' μέχρι να μαλακώσουν. Ανοίγουμε το φούρνο 2-3 φορές και ανακατεύουμε τα υλικά. Μόλις είναι έτοιμα, σε μια κατσαρόλα με ζωμό λαχανικών που βράζει, 800ml περίπου, ρίχνουμε τα λαχανικά, βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά και τα λιώνουμε με το ραβδομπλέντερ ή τα περνάμε από τον πολυκόφτη.Ξαναβράζουμε για λίγο μέχρι να δέσει καλά και σερβίρουμε ζεστή ή κρύα. Αν δεν θέλουμε να τα περάσουμε από το φούρνο, σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα λαχανικά με τα μπαχαρικά, μέχρι να πάρουν χρώμα ρίχνουμε 1 λίτρo ζωμό λαχανικών, βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν πολύ, περνάμε από ραβδομπλέντερ ή πολυκόφτη και σερβίρουμε ζεστή ή κρύα. Αυτή η σούπα σερβίρεται ιδανικά με γιαούρτι, φρέσκα μυρωδικά και μπούκοβο για τους λάτρεις των καυτερών.
*συνταγή για σπιτικό ζωμό λαχανικών θα βρείτε στην παρακάτω συνταγή του JeanneDome
Γαλλική κρεμμυδόσουπα

 Chahia Tayba!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου