Shrimps with prosciutto di Casaletto and rosemary Γαρίδες με prosciutto di Casaletto και δεντρολίβανο |
All rights reserved to their respective owners
Υλικά:
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις γαρίδες. Κόβουμε τα μουστάκια τους και αφαιρούμε το κέλυφος αφήνοντας μόνο την ουρά και το κεφάλι. Με ένα μικρό μαχαιράκι κάνουμε μια μικρή τομή στη ράχη της γαρίδας ακριβώς κάτω από το κεφάλι, βρίσκουμε το έντερο, το τραβάμε και το αφαιρούμε ολόκληρο. Αν κοπεί κανουμε μια ακόμη μικρή τομή στο σημείο που κόπηκε και ξανατραβάμε μέχρι να αφαιρεθεί ολόκληρο. Αλατίζουμε τις γαρίδες, τυλίγουμε το προσούτο γύρω από το σώμα τους και τις τρυπάμε ανά τρεις με ένα κλαδί δεντρολίβανο. Σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε το λάδι με το σκόρδο κομμένο στη μέση, μόλις πάρει θερμοκρασία αφαιρούμε το σκόρδο, ρίχνουμε τις γαρίδες σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά από ένα λεπτό σε κάθε πλευρά. Σβήνουμε με το κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκόολ και να μειωθεί το κρασί, ρίχνουμε το κρύο βούτυρο, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και πιπέρι. Αυτό το πιάτο αποτελεί ένα ιδανικό ορεκτικό ή πρώτο πιάτο σε ένα εορταστικό ή επίσημο γεύμα.
Buon appetito!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου