Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Νότια Ιταλία-Σαλάτα με φινόκιο,σέλερι,πορτοκάλι και φουντούκια



source:le strade del vino


image

Insalata di finocchi, sedano e arance- Σαλάτα με φινόκιο,σέλερι,πορτοκάλι και φουντούκια

All rights reserved to their respective owners

Υλικά:
2 φινόκιο - 1 σέλερι - 2 πορτοκάλια - 50γρ φουντούκια καβουρντισμένα - 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι μαύρο ή λευκό καβουρντισμένο - 4-5 φύλλα καρδιάς μαρουλιού ή σγουρής σαλάτας - 3 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο - αλάτι -  φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προετοιμασία:

Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά.Καθαρίζουμε εξωτερικά το φινόκιο και το σέλερι με τον αποφλοιωτή πατάτας για να φύγουν τα σημεία που είναι σκληρά κι έχουν ίνες,κυρίως τα σημεία προς την ρίζα.Ψιλοκόβουμε το φινόκιο και το σέλερι με το μαντολίνο,ή με τον αποφλοιωτή πατάτας σε λεπτές φλύδες(όπως στη φωτογραφία).Ψιλοκόβουμε το μαρούλι.Καβουρντίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι τα φουντούκια ανακατεύοντας συνέχεια και μόλις πάρουν λίγο χρώμα αφαιρούμε αμέσως και τα χοντροκόβουμε με μαχαίρι.Καβουρντίζουμε στο ίδιο τηγανάκι μετά και το σουσάμι.Καθαρίζουμε το πορτοκάλι,κρατώντας μόνο τη σάρκα,χωρίς τις λευκές ίνες.( δείτε το βίντεο να σας βοηθήσει http://www.youtube.com/watch?v=BITxphQ5V90 ) και το κόβουμε σε φιλετάκια.Κρατάμε τα απομεινάρια του πορτοκαλιού και τα στύβουμε.Σε ένα σέικερ προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας από το χυμό, το αλάτι,το πιπέρι,και το λάδι και ανακινούμε καλά μέχρι να δέσει.Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ένα μπολ,τα πορτοκάλια και τους ξηρούς καρπούς,περιχύνουμε τη σάλτσα,ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Η σαλάτα αυτή αποτελεί ένα ωραίο πρώτο πιάτο σε ένα μενού εμπνευσμένο από ιταλικές γεύσεις,με σπαγγέτι με αχιβάδες για κυρίως και για επιδόρπιο ένα τιραμισού με λεμόνι.Δείτε τις συνταγές παρακάτω και τις προτάσεις κρασιού.

buon appetito!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου